Συντονιστείτε! Μαθήματα e-learning από τον ΟΚΑΝΑ
February 21, 2020
Η Βιβλιονέτ επιστρέφει ανανεωμένη!
June 19, 2020

Το InterArch φέρνει το μέλλον στους αρχαιολογικούς χώρους

Herbert Ortner, 2005

Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν να βλέπατε έναν αρχαιολογικό χώρο την εποχή που άκμαζε μέσα από μία διαδραστική ξενάγηση αποκλειστικά σχεδιασμένη για εσάς; Το InterArch έρχεται για να κάνει αυτή την φαντασία πραγματικότητα.

Το InterArch με βάση την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και την συστηματική της ενσωμάτωση στο χώρο του πολιτισμού τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μίας εφαρμογής η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη, δίνοντας του τη δυνατότητα μίας προσωποποιημένης ξενάγησης η οποία θα εγείρει περισσότερες από μία αισθήσεις, κρατώντας τον πάντα συνδεδεμένο με το φυσικό περιβάλλον γύρω του.

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία μίας εφαρμογής περιήγησης με φυσικές και ψηφιακές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Σκοπός του είναι η ανάδειξη των χώρων αυτών μέσω μίας ολοκληρωμένης βιωματικής εμπειρίας με τη χρήση Αυξημένης Πραγματικότητας (AR).

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα υλοποιηθεί στην πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης. Η Μεσσήνη γνώρισε σπουδαία ακμή κατά την αρχαιότητα προσφέροντας μας σήμερα πλούσιο περιεχόμενο μνημείων. Επίσης, διαθέτει το σπάνιο προτέρημα του να παραμένει ένας σχεδόν άθικτος αρχαιολογικός χώρος σε ένα μεσογειακό φυσικό τοπίο.

Η ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Χώρου και Επικοινωνίας (ΕΑΧΕ), την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών (ΕΜΑΣ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (ΕΦΑΜ) με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινά την υλοποίηση του InterArch στο πλαίσιο της δράσης “Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ Β’ κύκλος”.