Μία ακόμα συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ξενικά!
December 9, 2019
Ένα έργο έφτασε στο τέλος του… ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εφαρμογές για τις «Ψηφιακές Διαδρομές στην Ιστορία» της Ναυπάκτου
December 9, 2019

O «δρόμος του ταχυδρόμου» σύντομα κοντά σας!

Πρόκειται για την ανάδειξη του πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής των Σφακίων στην Κρήτη μέσα από το παλιό μονοπάτι του αγροτικού ταχυδρόμου. Το έργο υλοποιείται από το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος, Πρωτοβουλία για την πολιτισμική κληρονομιά και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς/Λευκών Ορέων με την υποστήριξη των: Δήμος Σφακίων, ΚΠΕ Βάμου, Δ/νση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Δασαρχείο Χανίων. Οι στόχοι είναι:

  • Ανάδειξη φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος
  • Επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην επικοινωνία και τον κοινωνικό ιστό της περιοχής
  • Ανάδειξη συλλογικής ιστορίας μέσω της προσωπικής/οικογενειακής αλληλογραφίας
  • Ευαισθητοποίηση ως προς την πολιτισμική κληρονομιά και το περιβάλλον για την προστασία τους

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις, 2018». Διάρκεια: ημερομηνία έναρξης: 21/12/2018 – ημερομηνία λήξης: 21/6/2020.

Ουσιαστικά, μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη θα περιηγείστε στην διαδρομή που έκανε τότε ο ταχυδρόμος «μαθαίνοντας» τα πάντα γύρω από αυτήν πολύ εύκολα και απλά από την συσκευή του κινητού σας!

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://postman.diadrasis.net/

Skip to content