parallax background

Νέες Τεχνολογίες στον Πολιτισμό

Στη διάδρασις αναπτύσσουμε πρωτοποριακές, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και εφαρμογές για τον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Αξιοποιούμε και εξελίσσουμε διαρκώς τις πιο σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτόμες μεθόδους, με έμφαση στη δημιουργία πολυμεσικών, διαδραστικών εφαρμογών για web και mobile πλατφόρμες. Σκοπός μας είναι η ενεργή συμβολή στην ανάδειξη, διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, κάνοντάς την όχι μόνο προσβάσιμη, αλλά και ελκυστική για το ευρύ κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, τόπου ή πολιτισμικού υπόβαθρου. Μέσω των εφαρμογών μας, φέρνουμε στο προσκήνιο την πλούσια πολιτιστική μας ιστορία και ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζουμε την εμπειρία στις σύγχρονες ανάγκες και προσδοκίες του κοινού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 στην Αθήνα και αρχικά εστίασε στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Από τα πρώτα της βήματα, η εταιρεία ξεχώρισε για την εξειδίκευσή της στην παροχή καινοτόμων λύσεων και τεχνολογικών εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Με την πάροδο του χρόνου και με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, η εταιρεία επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στην υλοποίηση έργων που επαναπροσδιορίζουν τις δυνατότητες της πολιτιστικής δραστηριότητας και δημιουργίας. Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και της εικονικής πραγματικότητας (VR) ανοίγει νέους ορίζοντες στη διαδραστική αφήγηση και την παρουσίαση πολιτιστικών αγαθών, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό με τρόπο που να αλληλεπιδρά με το κοινό, δημιουργώντας μοναδικές, εξατομικευμένες εμπειρίες. Επεκτείνοντας τα όρια της πολιτιστικής τεχνολογίας, δοκιμάζουμε τα όρια και τις δυνατότητες των τεχνολογιών αιχμής για να αναδιαμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αλληλεπιδρά με τον πολιτισμό. Επιπλέον, δίνουμε έμφαση στη διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου μέσω προηγμένων πλατφορμών, οι οποίες οργανώνουν και διανέμουν πολιτιστικό υλικό με τρόπο που ενισχύει τη διαδραστικότητα και την προσβασιμότητα.

πελάτες

Οι πελάτες της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, περιλαμβάνοντας φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και του δημόσιου τομέα, πανεπιστήμια, μουσεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε δυναμικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η διαφήμιση και η ψυχαγωγία.

Η εταιρεία έχει υλοποιήσει περισσότερα από 70 έργα την τελευταία δεκαετία, προσφέροντας εξειδικευμένες ψηφιακές λύσεις και εργαλεία που ενισχύουν τη διαδραστικότητα και την πρόσβαση στο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Σημαντική είναι η συνεργασία της με περισσότερες από δεκαπέντε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Αρχαιολογικά μουσεία σε όλη την Ελλάδα, όπου ανέλαβε έργα που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη δημιουργία Τρισδιάστατων Αναπαραστάσεων και την ανάπτυξη περιηγητικών εφαρμογών για τους επισκέπτες.

Σημαντική είναι επίσης η συμμετοχή της εταιρείας σε ερευνητικά έργα και η συνεργασία της πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργασνισμούς, στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εργαλείων. Υπό το πρίσμα αυτό, την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιήθει πέντε ερευνητικά προγράμματα (ARpolis, Mnesias, Muselearn, InterArch, DigiStoryteller). Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές κι εκτός ελληνικών συνόρων, υλοποιήθηκαν δύο ακόμα προγράμματα Erasmus+, προωθώντας την ανταλλαγή γνώσης και την εκπαίδευση μέσω ψηφιακών μέσων και διαδραστικών πλατφορμών.

Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με έργα που περιλαμβάνουν την έρευνα, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πολυμεσικών εφαρμογών, μεθόδων και εργαλείων για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εκπαίδευση, καθώς και την παροχή εξειδικευμένων λύσεων για φορείς του ιδιωτικού τομέα. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο ικανοποιημένους πελάτες μας.