Μία εξελιγμένη εικονική περιήγηση στο Ενετικό Ηράκλειο!
June 19, 2020
Πώς ακουγόταν ένα αρχαίο μουσικό όργανο;
September 11, 2020

ARphymedes: κάνοντας την Φυσική διασκεδαστική

Το μάθημα της φυσικής δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδιο.

Ένα μάθημα που μεγάλο ποσοστό μαθητών θεωρούν δυσνόητο  και  δύσκολο και πολλοί καθηγητές βρίσκουν ακατόρθωτο να το διδάξουν με ενδιαφέρον τρόπο,  αλλάζει με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ARphymedes.

Η ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ  σε συνεργασία με άλλες πέντε Ευρωπαϊκές χώρες (Σλοβακία, Εσθονία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ιταλία)  αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν διδακτικό υλικό για μαθητές και καθηγητές  των τεσσάρων πρώτων χωρών το οποίο θα ενσωματωθεί και θα συνοδεύεται  από μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και μία πλατφόρμα MOOC.

Οι συνεργάτες μας απαρτίζονται από αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια με μεγάλο εύρος ειδικοτήτων όπως Ιστορία, Διδασκαλία και Μηχανολογία μαζί με μία ιδιωτική εταιρεία σχεδιασμού e-learning platforms.

Η εταιρία μας είναι υπεύθυνη για την συνολική δημιουργία της εφαρμογής αυξημένης πραγματικότητας. Μέσα από παιχνίδια, 3D models  και άλλες δραστηριότητες  οι μαθητές θα αφομοιώνουν ευκολότερα, καλύτερα και πιο διασκεδαστικά αυτά που διδάσκονται.

Σκοπός και στόχος του προγράμματος είναι μέσα από την ιστορία και την επαυξημένη πραγματικότητα τα παιδιά να κατανοήσουν και να μάθουν ευκολότερα φυσική ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον κενό ικανοτήτων σε ένα τομέα που εμπίπτει σε πολλούς τομείς δραστηριότητας της καθημερινότητας.

Συνεργάτες: University of St. Cyril and Methodius in Trnava, Slovak University of Technology in Bratislava, Tallinn University of Technology, University of Ljubljana, VITECO, Technical University Gheorghe Asachi Iasi

 

 

Skip to content