“Θ-ink” – Το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία
October 10, 2022
DIGIstoryteller- Το σύστημα τεκμηρίωσης
November 6, 2022

Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο ίδρυμα Ευγενίδου

elia-1280x800

Έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Από τις 17 Οκτωβρίου 2022, η εφαρμογή της Διάδρασις, VR-Elia, θα πλαισιώνει την έκθεση «H EΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ: Αναπαράσταση διαχρονικών τεχνικών παραγωγής ελαιολάδου με τη χρήση τεχνικών Εικονικής (VR) και Επαυξημένης (ΑR) Πραγματικότητας» που θα παρουσιαστεί στο ίδρυμα Ευγενίδου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση που αναφέρεται στην διαχρονική παρουσία της ελιάς στη Λέσβο και την Ελλάδα, στην γεωγραφία, το τοπίο, την καλλιέργεια, την τέχνη και την γαστρονομία, με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ελαιολάδου με τη χρήση τεχνικών Εικονικής (VR) και Επαυξημένης (ΑR) Πραγματικότητας.

Η εφαρμογή της Διάδρασις αποτελεί μέρος της διαδραστικής έκθεσης στο ίδρυμα Ευγενίδου, καθώς μέσω τρισδιάστατων μοντέλων (3D) και οπτικοακουστικού υλικού μεταφέρει τον θεατή στους παραδοσιακούς χώρους επεξεργασίας της ελιάς. Ο επισκέπτης μέσω των εργαλείων εικονικής πραγματικότητας έχει την δυνατότητα να ξεναγηθεί μέσα σε δύο ρεαλιστικά κατασκευασμένους χώρους επεξεργασίας λαδιού, έναν προβιομηχανικό ελαιόμυλο και ένα ατμοκίνητο ελαιοτριβείο και να λάβει μέρος στην διαδικασία παραγωγής. Στοιχεία των χώρων και των τρόπων επεξεργασίας της ελιάς καθώς και του τρόπου αποθήκευσης του ελαιολάδου, αποτελούν μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται η εντυπωσιακή έκθεση εικονικής περιήγησης.

Την έκθεση που φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Aegean Solutions.

Skip to content