DIGIstoryteller – Ανακάλυψε την ψηφιακή προσφυγική Αττική!
August 18, 2022
VR- Elia: Προσθήκη νέων σκηνών
October 2, 2022

Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στην Λέσβο

ΕliaVr_News_Oculus

Έκθεση στην Λέσβο

Η εφαρμογή Εικονικής Πραγματικότητας (VR), VR-Elia, που ανέπτυξε η Διάδρασις με θέμα την παραγωγή ελαιολάδου στο παρελθόν, συμπεριλήφθηκε ως μέρος της έκθεσης «Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ» που πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τον Αύγουστο του 2022. Πρόκειται για μία διαδραστική έκθεση μέσα από την οποία παρουσιάζεται η ιστορία της ελιάς, η σχέση της με το τοπίο και η διαχρονική εξέλιξη των τεχνικών παραγωγής ελαιολάδου που εφαρμόστηκαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου στο ελαιόφυτο νησί της Λέσβου.

Η παρουσία της Διάδρασις στην έκθεση, λαμβάνει χώρο στην δεύτερη ενότητα που αφορά στην "Τεχνολογία της Ελιάς". Η ανάδειξη του πολιτισμού και της τεχνολογίας της Ελιάς γίνεται με την δημιουργία τριδιάστατων (3D) μοντέλων και οπτικοακουστικού υλικού. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα μέσω των εργαλείων Εικονικής Πραγματικότητας, να εισέρχονται σε ένα διαδραστικό περιβάλλον και να παίρνουν μέρος και οι ίδιοι στην διαδικασία παραγωγής σε ελαιοτριβεία με διαφορετικούς μηχανισμούς παραγωγής ελαιολάδου και διαφορετική περίοδο λειτουργίας τους.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, το Εργαστήριο Εικόνας Ήχου & Πολιτιστικής Αναπαράστασης του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS.

EliaVr_News1_Ekthesi1
EliaVr_News1_Ekthesi2
EliaVr_News1_Ekthesi
Skip to content