“Κι αν ήσουν εσύ;” “Μονόλογοι από το Αιγαίο”
April 15, 2017
Δημιουργικό & ψηφιακές παραγωγές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας
September 4, 2016

Athens Time Walk

Περίοδος υλοποίησης: Μάρτιος 2016 - Φεβρουάριος 2017
Αναθέτουσα αρχή: Διάδρασις (εσωτερικό έργο)
Eργαλεία: Εικονική & επαυξημένη πραγματικότητα, Πολυμέσα, ΔιαδίκτυοJury: “A nicely executed project with easy navigation and good 3D renderings. A fun way to learn more about local history.”

To "Athens Time Walk" είναι μια εφαρμογή για φορητές συσκευές android ή IOS η οποία προσφέρει μία πρωτότυπη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Πάνω σε έναν διαδραστικό οδικό χάρτη έχουν τοποθετηθεί επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος και μέσα από ένα περιβάλλον εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί και να ξεναγηθεί στο κέντρο της Αθήνας στην ιστορική περίοδο που έχει επιλέξει, χρησιμοποιώντας την προσωπική του συσκευή.

Η εφαρμογή “Athens Time Walk”, αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, λειτουργώντας ως τουριστικός και εκπαιδευτικός οδηγός, ιδανικός για όλη την οικογένεια. Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη, είτε βρίσκεται και κινείται στο χώρο, είτε απομακρυσμένα, να τον εξερευνήσει και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της εικόνας να ολοκληρώσει με βιωματικό τρόπο το ταξίδι του στο παρελθόν, απλά και διασκεδαστικά. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, ο χρήστης περιηγείται ελεύθερα στο χώρο, καθώς στη φορητή του συσκευή παρουσιάζονται τρισδιάστατες αναπαραστάσεις εμπλουτισμένες με πολυμεσικό υλικό, βίντεο, γραπτές και ηχητικές πληροφορίες.

Η εφαρμογή λειτουργεί σε offline περιβάλλον αρκεί να είναι ήδη εγκατεστημένη στη φορητή συσκευή. Αποτελεί ένα σημαντικό ενθύμιο για τους επισκέπτες της Αθήνας και ένα πολύτιμο εργαλείο ακόμα και για αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσκολία να επισκεφτούν φυσικά τους χώρους (απομακρυσμένες περιοχές, ΑμΕΑ κτλ).

Χαρακτηριστικά εφαρμογής:

  • μικρό και εφάπαξ κόστος, κατεβάζοντας την εφαρμογή
  • ελεύθερη περιπλάνηση, με χάρτη της πόλης των Αθηνών και gps που δείχνει την θέση χρήστη
  • δυνατότητα επιλογής γλώσσας
  • συνεχείς ενημερώσεις και βελτιώσεις (νέες διαδρομές, σημεία ενδιαφέροντος)
  • ευκολία στη χρήση
  • ακουστική και αφηγηματική ξενάγηση
  • επιλογή εποχής
  • προτάσεις νέων διαδρομών για ιστορικές ξεναγήσεις
  • Skip to content