Δημιουργικό & ψηφιακές παραγωγές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας
September 4, 2016
Ψηφιακοί Δελφοί
October 13, 2015

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Περίοδος υλοποίησης: Μάιος 2016 - Ιούλιος 2016
Αναθέτουσα αρχή: Υπουργείο Πολιτισμού, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας
Eργαλεία: Εικονική & επαυξημένη πραγματικότητα, Πολυμέσα

Η ομάδα της Διάδρασης ανέλαβε και έφερε εις πέρας την ανάπτυξη εκπαιδευτικών εφαρμογών για τη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης (συλλογή Σαρτζετάκη). Στο πλαίσιο του υποέργου «Πτέρυγα δωρητών» του ενταγμένου στο ΕΠ Δυτικής Ελλάδας –Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων έργου «Πτέρυγα δωρητών στην ανατολική πτέρυγα β’ ορόφου στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα» υλοποιήθηκαν πιο συγκεκριμένα τα εξής:

1. Εκπαιδευτικό παιχνίδι σε μορφή «ψηφιακού» επιτραπέζιου, για παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών και ενήλικες, που συνδυάζει γνώση και δράση. Οι παίχτες επιλέγουν ήρωες/χαρακτήρες, ξεκινούν από τη μακρινή Ιαπωνία με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη ακολουθώντας το δρόμο του μεταξιού αντιμέτωποι με ερωτήσεις, τον χρόνο και φυσικά τον αντίπαλο τους! Ποιός θα φτάσει πρώτος στον προορισμό; Ποιός θα έχει συγκεντρώσει περισσότερους πόντους και χρήματα; Απαιτείται γνώση, ταχύτητα και φυσικά τύχη!


2. Διαδραστικός Χάρτης και Διαδραστικό Χρονολόγιο, με θέμα τους λαούς και την ιστορία της Ασίας με τρισδιάστατα γραφικά και πλοήγηση, σχεδιασμένο για διαδραστική οθόνη μεγάλης κλίμακας.

3. Παραγωγή 2 ψηφιακών video που προβάλλονται στους χώρους των εκθέσεων και αφορούν τις συλλογές του μουσείου (Ο Δρόμος του Μεταξιού, Η Υφαντουργία στους Λαούς της Κεντρικής Ασίας, Η Πορσελάνη) και τις σημαντικές προσωπικότητες συλλεκτών (Μάνος, Σαρζετάκης) που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του.

Skip to content