Ψηφιακή Ανάδειξη Πυλία​ς
August 13, 2015
Ηράκλειο, κάθε βήμα… ένα ταξίδι στην ιστορία!
April 13, 2014

«Γράφω, γράφεις, γράφει» - Εικονική έκθεση με θέμα τη Γραφή

Περίοδος υλοποίησης: Μάιος 2015 - Αύγουστος 2015
Αναθέτουσα αρχή: Διεύθυνση Μουσείων, Υπουργείο Πολιτισμού
Eργαλεία: Εικονική & επαυξημένη πραγματικότητα, Πολυμέσα, Διαδίκτυο

Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εικονικής διαδικτυακής έκθεσης με θέμα τη γραφή. Η εικονική έκθεση «Γράφω, γράφεις, γράφει…» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Στα ίχνη της γραφής: η ιστορία της γραφής και της γλώσσας στον ελλαδικό χώρο» του Τμήματος Μουσείων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και περιλαμβάνει:

Εικονική διαδικτυακή έκθεση:
Μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο ψηφιακής παρουσίασης πραγματικών εκθεμάτων και εντός ενός 3Δ μουσειακού χώρου, ξετυλίγεται η ιστορία της γραφής, δίνοντας στον χρήστη - επισκέπτη τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να ενημερωθεί για τα εκθέματα σαν σε πραγματικό μουσείο.

Video animation με θέμα την γραφή:
Ανάμεσα στα εκθέματα και κατά την περιήγησή του στους χώρους του μουσείου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει θεματικά video που συνδυάζουν σύγχρονες τεχνικές animation και stop motion δίνοντας ένα φρέσκο και ελκυστικό αποτέλεσμα.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι στους χώρους του εικονικού μουσείου:
Οι πρωταγωνιστές των video ζωντανεύουν και παίζουν με τους παίχτες δίνοντας την ευκαιρία για μία διαφορετική πλοήγηση στο χώρο της έκθεσης μετατρέποντας την μάθηση σε ψυχαγωγία.